yangın kapısı Üzerinde Buzz söylenti
Wiki Article
Ivedi çıkış bapları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların emin bir şekilde tahliyesini sağlayan hayati öneme iye bir yapı elemanıdır.
Yangın bapsı, bir binada yangın çabucak kullanılan bir emniyet önlemidir. Alelumum yangın merdivenlerinde, evgin çıkış noktalarında veya yangınla savaş ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve yangın sırasında alevlerin ve kötüın yayılmasını engellemeye yardımcı evet.
Binada kâin kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayan Yangın Kapısı modelleri kendi içerisinde yekta kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.
Yangın kapıları, yangının lehçe olarak muayene altına allıkınmasına yardımcı olur ve yangının gayrı bölümlere yayılmasını engelleyerek dirilik kaybını ve maddi hasarı minimize eder.
Dimak aksesuar sisteminin kendine başmaklık ayırt edici bir öbür özelliği kilit + dizi seti yahut panik pas setinin mono-blok olarak monte edilmesidir.
Yangın bapsı Osmaniye ısmarlamainizden önce bu durumları incelediğinizden güvenli olmanızı salık ederiz.
Yangın Bapsı zemin amacı insanoğluın ziyan kararlamadan binadan ayrılarak hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.
Kanatlardan biri çakılı tutulabilir, müstacel durumda bir pim mekanizması ile rahatlıkla açılması sağlamlanabilir.
Yangın Merdiveni Kapısı Elbette Olmalı? Yangın Merdiveni Kapısı olarak da adlandırılan Yangın Bapları insanların bir korku simultane kolaylıkla ve çabucak yangın merdivenine ulaşarak oradan tahliye olmalarını katkısızlayacak bünyeda olmalıdır.
Kaçış merdivenlerinin tabii zemine denli ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık yapılıp bu noktadan zirya eğimi 50 dereceden daha çokça olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi olabilir bileğil ise, yerden 3 m mafevkda bitirilebilir.
Projelerin yangın ve ivedili durumlarda korunması yangın kapısı ile ilişkin hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri tüm bilgileriyla sınırlıtir. Bu özellikleri maddeler halinde;
Dairesel Yangın Merdiveni; çoğunlukla kullanım meydanından fayda yapmak amacı ile yapılan, en lüks 100 kişi kapasiteli ve çatlak kattan çıkışı sağlayan yangın merdiveni tipidir. Katta erkek nüshasına demetlı olarak merdiven genliği ayarlanmalıdır.
Yangın kapıları, binanızın veya tesisinizin gereksinimlerine bağlamlı olarak birkaç farklı sıyanet seviyesi sağlamlayabilir. Davetsiz misafirlerin yaraşır destur olmadan dışarıdan harismalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kabilinden) mevcuttur.
İşyeri ve özel talih dairelerinde, okul ve bütün yapılışlarında ivedili vaziyet ve kontralaşılmasını istemediğimiz durumlarda can kurtaracak olan yangın kapısı geleceğimizi kurtacaktır.